zakład mięsny górzyca, górzyca, masarnia, sklep, gryfice

Ogólnopolski portal branżowy (www.portalspozywczy.pl) informujący m.in. o inwestycjach, czy rozwoju przemysłu spożywczego, detalicznego i hurtowego w Polsce zwrócił się do nas z prośbą o możliwość przeprowadzenie wywiadu na temat rozwoju sieci sklepów mięsnych. Fragmenty wywiadu z Arturem Branickim, dyrektorem Zakładów Mięsnych Górzyca już się ukazały.

zakład mięsny górzyca, kiełbasa węgierska, grill, zmgórzyca, majówka, kiełbasa, wedliny

Sezon grillowy można uznać oficjalnie w pełni za otwarty. Pogoda za oknem zachęca do biwaków na łonie natury lub spotkań z przyjaciółmi w zaciszu ogrodu. My również przygotowaliśmy dla Was urozmaiconą ofertę przysmaków na grilla.

kiszka ziemniaczana, zakład mięsny górzyca, grill, majówka

Kiszka ziemniaczana to tradycyjna potrawa kuchni białoruskiej, która z powodzeniem znalazła swoich sympatyków również w Polsce. Jej głównymi składnikami są ziemniaki z dodatkiem mięsa wieprzowego. Swój niepowtarzalny smak i wyjątkowy aromat zawdzięcza precyzyjnie dobranej kompozycji prażonej cebuli, pieprzu, czosnku oraz majeranku.

Tradycyjnie stół wielkanocny powinien być nakryty białym obrusem i udekorowany bukszpanem. A na nim baranek wielkanocny, gałązki bazi, symbolizujące nadejście wiosny, kolorowe pisanki i mnóstwo pysznego jedzenia – żurek podany w chlebie, pieczone mięsa, pasztety, pieczona biała kiełbasa, jaja faszerowane na wiele sposobów oraz baby i kolorowe mazurki.

Zakład Miesny Górzyca, wielkanoc, konkurs

Zakład Mięsny Górzyca został laureatem prestiżowego konkursu "Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja". Udział w tym wydarzeniu potwierdza wysoką jakość wytwarzanych w zakładzie wyrobów.

bartosiak anna, zaklad miesny górzyca, wielkanoc, wędliny

W piątkowym Kurierze Szczecińskim - Magazyn nr 60 (19537) przeczytacie o naszym ogromnym sukcesie.

Kiełbasa biała to jeden z najpopularniejszych wyrobów mięsnych na wielkanocnym stole. Legenda głosi, że przysmak ten został wymyślony w Monachium w roku 1857. W polskiej kuchni pojawiła się około 1893 roku.

Z ogromną przyjemnością zapraszamy do naszego nowego sklepu! Tym razem w Resku, ul. Wojska Polskiego 17A. Wielkie otwarcie już w najbliższy czwartek (12.03) o godz. 9:00!

Jeśli poszukują państwo odpowiedniej formy, aby sprawić komuś radość, lub wyrazić wdzięczność skorzystajcie z naszej oferty specjalnej. Nasze wyroby zostały stworzone z myślą o tych, którzy chcą obdarować kogoś, złożyć życzenia w oryginalny sposób, lub zjeść coś wyjątkowego.