Wędliny Szlacheckie to wyjątkowe w smaku i aromatyczne wyroby wędzone w tradycyjnych komorach wędzarniczych opalanych drewnem olchowym i bukowym, doprawione do smaku czosnkiem, pieprzem i ziołami. Wśród nich znalazły się produkty takie jak boczek, karczek, schab, wędzonka, szynka i kiełbasa.



Karczek szlachecki to wyjątkowy, kruchy, delikatny i aromatyczny produkt przygotowany z karkówki wieprzowej. Wyjątkowa kompozycja przypraw nadaje mu szlachetnego smaku, a głęboki kolor to zasługa wędzenia w tradycyjnych komorach wędzarniczych.

Kiełbasa szlachecka to wyrób grubo mielony, przygotowany z najwyższej jakości szynki wieprzowej. Jej niepowtarzalne nuty smakowe to zasługa czosnku, pieprzu i kompozycji ziół. Wędzenie w tradycyjnych wędzarniach opalanych drewnem olchowym lub bukowym nadaje jej szlachetnej barwy.

Ze 123,7 g mięsa wieprzowego otrzymano 100 g produktu

Schab szlachecki to produkt klasyczny w smaku, przygotowany z najwyższej jakości mięsa wieprzowego. Delikatna i krucha wędlina, długo wędzony dymem z drewna bukowego w tradycyjnej wędzarni.

Wędzonka szlachecka to produkt przygotowany z najwyższej jakości szynki wieprzowej, niezwykle soczysty z lekko pikantną nutą smakową. Wędzona na kolor ciemnobrązowy w tradycyjnych komorach wędzarniczych opalanych dymem z drewna olchowo-bukowego. Wędzonka szlachecka zdobyła pierwsze miejsce w swojej kategorii wśród tegorocznych produktów zgłoszonych w konkursie "Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja".

Boczek Szlachecki to produkt przygotowany z najwyższej jakości mięsa wieprzowego z lekko pikantną nutą smakową. Wędzony na kolor ciemnobrązowy w tradycyjnych komorach wędzarniczych opalanych dymem z drewna olchowo-bukowego.