Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Składniki: polędwica sopocka, rukola, bagietka, dżem z pomidorów

Czas przygotowania: 10 min

Trudność:łatwe Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 2 porcje

Kanapki nie powinny być nudne. Grzanki z dżemem pomidorowym z nutą pomarańczy, rukolą i polędwicą sopocką.

Do dzisiejszego dania potrzebne nam będą:

  • 4 plastry polędwicy sopockiej
  • dżem pomidorowy
  • rukola
  • bagietka lub chleb
  • świeżo mielony pieprz
  • listki bazylii do dekoracji

Przepis na dżem z pomidorów:

Dżem z pomidorów z pomarańczą

Sposób przygotowania:

Rozgrzewamy patelnię i układamy na niej kromki. Obsmażamy je z każdej strony aż się zrumienią.

Grzanki smarujemy dżemem pomidorowym i układamy odrobinę rukoli. Plastry polędwicy sopockiej siekamy drobniutko i układamy na kanapkach. Na koniec obsypujemy całość świeżo mielonym pieprzem i dekorujemy listkami bazylii.

Gdzie kupić składniki?

Do przygotowania dania użyta została polędwica sopocka dostępna w sieci sklepów Delikatesy Mięsne Górzyca.