Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Składniki: kiełbaski trzebiatowskie, bagietka, awokado, rukola

Czas przygotowania: 10 min

Trudność:łatwe Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 4 porcje

Wieprzowe kiełbaski trzebiatowskie na chrupiącej grzance z awokado, rukolą i piklami.

Do dzisiejszego dania potrzebne nam będą:

  • 8 kiełbasek trzebiatowskich
  • ulubiona bagietka
  • awokado
  • rukola
  • mini ogóreczki konserwowe w miodzie

Sposób przygotowania:

Rozgrzewamy patelnię i układamy na niej kiełbaski. Obsmażamy je z każdej strony aż się zrumienią.

Bagietkę tniemy pod kątem na kromki. Opiekamy je w piekarniku na chrupko. Smarujemy awokado, układamy odrobinę rukoli. Mini ogóreczki konserwowe tniemy w plastry i układamy je na sałacie. Na końcu układamy kiełbaskę.

Gdzie kupić składniki?

Do przygotowania dania użyte zostały kiełbaski trzebiatowskie dostępne w sieci sklepów Delikatesy Mięsne Górzyca.