Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urzęd. Unii Europ. z dnia 04.05.2016 r. L 119/1), dalej jako „rodo”, “Kamil” Sp. z o.o. w Szczecinie informuje, iż:

  1. Administratorem Pana/Pani Danych Osobowych jest “Kamil” Sp. z o.o w Szczecinie., ul. Wyszyńskiego 14;
  2. kontakt z Inspektorem Ochrony Danych: e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pisemnie za pomocą poczty tradycyjnej na adres: ul. Wyszyńskiego 14, 70-201 Szczecin;
  3. dane osobowe są przetwarzane w celu: prowadzenia działalności gospodarczej, realizacji zawartych umów, inwestycji, dzierżawy lub sprzedaży gruntów, zatrudnienia, ponadto mogą być przetwarzane również w celu zapewnienia bezpieczeństwa osobom poruszającym się po obiektach „Kamil” Sp. z o.o., ochrony mienia (monitoring wizyjny) lub też na podstawie uzyskanej od Państwa zgody;
  4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem;
  5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej;
  6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie w zakresie niezbędnym do realizacji celów przetwarzania tj. do czasu zakończenia świadczenia usługi przez „Kamil” Sp. z o.o., a w przypadku braku zapłaty za zrealizowaną usługę aż do zakończenia postępowania sądowego i uprawomocnienia się orzeczenia sądowego, nie dłużej jednak niż obowiązujące terminy przedawnienia roszczeń cywilnych i karnych lub przez okres wymagany przepisami prawa po ustaniu zatrudnienia;
  7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych;
  8. w przypadku procesu rekrutacji ma Pan/Pani prawo do wycofania zgody w dowolnym momencie czasowym, przy czym cofnięcie zgody nie ma wpływu na zgodność przetwarzania, którego dokonano na jej podstawie przed cofnięciem zgody;
  9. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.;
  10. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolnie), ale konieczne w celu nawiązania i realizacji stosunku umownego. Odmowa udostępnienia danych przez Pana/Panią spowoduje konieczność rozwiązania umowy/zlecenia o świadczenie usług, stosunku pracy pomiędzy „Kamil” Sp. z o.o. a Panem/Panią;
  11. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez ADO, w tym profilowaniu przy realizacji niniejszej umowy/zlecenia.