Meksykańska wieprzowinaTrudność: łatwe Do dzisiejszego dania potrzebne będą:
|
Sposób przygotowania:
Na patelni podsmażamy pocięte cebulę, pomidory suszone, pora, paprykę pieczoną konserwową, czosnek i nasiona kolendry. W tym czasie mięso z łopatki wkładamy do miski. Doprawiamy siekaną chili, pieprzem chili, odrobiną soli i siekanej świeżej kolendry (pietruszki). Dokładnie mieszamy i dodajemy całość na patelnie.
Kiedy mięso nam się już podsmaży dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy sosem worcester. Następnie zmniejszamy ogień, i gotujemy chwilę aż potrawa nam zgęstnieje. Na koniec robimy łyżką zagłębienia i wbijamy w nie ostrożnie po jajku. Przykrywamy patelnię pokrywkę i czekamy, że białko się zetnie.
Podajemy z siekana papryczką chili i świeżą kolendrą (pietruszką).
Gdzie kupić składniki?
Zapraszamy do Delikatesów Mięsnych Górzyca.