Kanapka z jajkiem

Trudność: łatwe
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 4 porcje

Do dzisiejszego dania potrzebne będą:

  • 8 plastrów schabu szlacheckiego
  • 4 jajka
  • 4 liście sałaty
  • 4 kromki ciemnego pieczywa
  • świeżo mielony pieprz
  • awokado
  • listki bazylii do dekoracji

Sposób przygotowania:

Kromki ciemnego pieczywa smarujemy awokado, układamy na nim sałatę, a na niej układamy plastry schabu szlacheckiego.

W garnku gotujemy litr wody, wlewamy 2 łyżki octu i dodajemy odrobinę soli. Na środku robimy wir i wbijamy w niego jajko. Po około 3 minutach gotowania jajko powinno być ścięte z wierzchu i płynne w środku.

Układamy jajko na wierzchu kanapki, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i dekorujemy listkami bazylii.

Gdzie kupić składniki?

Zapraszamy do Delikatesów Mięsnych Górzyca.